Pagini

sâmbătă, 30 noiembrie 2019

De ce nu pot fi prieten cu Stefan Secareanu

Cine-i Stefan Secareanu nu va mai zic daca nu stiti deja, ideea este ca azi am aflat de ce nu pot fi prieten cu el. Pentru ca e cel putin fan al legionarilor, daca nu si membru simpatizant. DA, nu pot nega ca acestia nu ar fi nationalisti, doar ca ... la extrema. Asta nu mai merge. Sa fii fanul lui Corneliu Zelea Codreanu e prea mult pentru mine. Sa nu uitam ca a fost fondatorul Garzii de Fier si al "Camasilor Verzi". Asa ca eu raman de partea lui Nicolae Iorga, orice ar fi. Nu trebuie sa fiu extremist ca sa fiu patriot, asta e sigur. 

De ce nu pot fi prieten cu Stefan Secareanu

Cumva istoria lui Zelinski - a, nu stiati ca asta e numele real a lui Corneliu Zelea Codreanu - are noima, mama fiind de origine bavareza. Asadar este clar de unde vine nationalismul sau - pe de o parte oblicatia de a-si schimba numele de doua ori, pe de alta parte putin sange bavarez [ il mai tineti minte pe micul bavarez? ] si avem deja portetul sau.

Oricum ar fi, Corneliu a avut calitati de lider, asta e clar. Insa calitatile sale nu justifica faptele sale. Mai ales in modul de gandire de azi. Nu sunt adeptul globalizarii, dar nici al nationalismului dus la extreme. Ca sa nu zic altfel. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu